imunin kapsule

Preparat na bazi ekstrakta organskih lekovitih gljiva sa cinkom i vitaminom C

Imunin je jedinstveni proizvod dobijen kombinovanjem potentnih sposobnosti prirodnih supstanci. Namenjen je kao podrška imunskom sistemu i imunskom odgovoru.

Glavni sastojak preparata, ekstrakt organski gajene gljive Ganoderma Lucidum, poznatije kao Reiši, je poznat već milenijumima kao izuzetno moćno sredstvo u tradicionalnoj kineskoj medicini. Nauka je tek nedavno dokazala isceljujuća dejstva ove gljive.

Aktivni sastojci u gljivi Reiši su imunomodulatori, što znači da utiču na imunitet tako što ga regulišu, jačaju i vraćaju u normalnu funkciju.

Preparat Imunin je u potpunosti proizveden u Srbiji! Lekovita gljiva Ganoderma Lucidum uzgaja se lokalno, tako da ne sadrži sastojke uvezene iz Kine.

Uskoro u prodaji!
 • podrška imunskom sistemu
 • štiti od infekcija (virusa, prehlada, bakterija)
 • podrška uz terapiju kod onkoloških pacijenata
 • pomaže kod alergija
 • pomaže kod autoimunskih oboljenja
 • pomaže kod regulacije sna

Supstance iz gljive Ganoderma Lucidum ostvaruju mnogobrojne pozitivne efekte na ljudsko zdravlje. Može se reći da je G. Lucidum jedno od najpotentnijih prirodnih sredstava za održanje i poboljšanje zdravlja. Supstance iz ove gljive prvenstveno deluju na imunski sistem, podržavaju njegove normalne funkcije, poboljšavaju ih u slučaju odbrane od infekcija, dok ga u isto vreme normalizuju u slučaju alergija. Redovnim unošenjem supstanci iz G. Lucidum se branimo od zaraznih bolesti, kancera, alergija i upala. Kod ljudi obolelih od autoimunskih oboljenja umiruje i stabiliše stanje.

Supstance iz G. Lucidum imaju poseban efekat na ljude zaražene virusom HIV usporavajući napredak virusa kroz telo.

Šta kaže nauka?

Šta kaže nauka

Studije su pokazale da polisaharidi iz Ganoderma Lucidum moduliraju imune funkcije in vitro i in vivo.
Imunomodulišući efekti koje pokazuju polisaharidi G. Lucidum su opsežni, uključujući funkcije antigen-prezentujuće ćelije, mononuklarni fagocitni sistem, humoralni imunitet i ćelijski imunitet. Komponente iz G. Lucidum su takođe pokazale uticaj na ekspresiju gena u monocitima, tipu belih krvnih zrnca, u vezi sa procesima inflamacije i imunskih odgovora i metabolizmu makromolekula.

Studije na pacijentima sa kancerom su pokazale da komponente iz G. Lucidum pomažu imunom sistemu da se izbori sa nekim vrstama raka tako što pojačavaju funkciju ćelija prirodnih ubica (NK ćelija) čija je primarna funkcija borba protiv ćelija tumora. Polisaharidi iz G. Lucidum takođe utiču na povećanje koncentracije interleukina 2 (iL2), interleukina 6 (iL6) i interferona (iNF) i smanjuju koncentraciju interleukina 1 (iL1), i faktora nekroze tumora (TNF). Ekstrakt G. Lucidum pokazuje inhibitorne efekte na oslobađanje histamina iz mastocita, čime doprinosi ublažavanju simptoma alergije.

Supstance iz G. Lucidum imaju posebne efekte na osobe zaražene virusom HiV. Ganoderiol i ganodermanontriol inhibiraju citopatični efekat HiV virusa i usporavanju njegov rast i napredak u telu.

 • jača imunski sistem
 • ulazi u sastav mnogih enzima
 • štiti od efekata slobodnih radikala
 • važan za nervni i reproduktivni sistem

Kao jedan od bitnijih minerala u našem telu, cink je esencijalan za normalno funkcionisanje imunskog sistema, i direktno odgovoran za mnoge funkcije ćelija imunskog odgovora. Takođe nas štiti od toksina i obezbeđuje normalnu funkciju hormona.

Šta kaže nauka?

Šta kaže nauka

Cink ulazi u sastav više od 300 enzima i važan je za normalno funkcionisanje nervnog, imunskog i reproduktivnog sistema. Ovaj metal učestvuje u odbrani organizma od kiseoničnih radikala i reaktivnih azotovih jednjienja, kao i u mnogim ključnim biohemijskim procesima - uvijanje proteina, transkripcija, replikacija, regulacija transkripcije i signalna transdukcija.

Cink utiče na rast, diferencijaciju, proliferaciju i apaptozu imunskih ćelija. Esencijalan je za sazrevanje i aktiviranje T limfocita, i njihovu citotoksičnost. Važan je za proizvodnju i aktivnost mnogih interleukina, kao i iFN-γ i TNF-α. Cink utiče na citoskelet fagocita i na taj način doprinosi stabilizaciji membrane tokom fagocitoze.

 • najjači prirodni antioksidans
 • štiti od efekata slobodnih radikala
 • smanjuje rizike od mnogih hroničnih oboljenja (kardiovaskularna, neurodegenerativna, katarakta)
 • pomaže u borbi protiv kancera
 • učestvuje u metabolizmu kolagena, hormona i lekova

Vitamin C je s razlogom najpoznatiji i najrasprostranjeniji vitamin. Njegova mnogostruka dejstva su itekako poznata nauci, i uvek se preporučuje njegov unos, posebno kada smo bolesni ili izloženi riziku od infekcije. Pomaže kod jačanja imunog sistema, brani nas od slobodnih radikala, ima antitumorna dejstva i pomaže kod olakšavanja malaksalosti i bolova.

Šta kaže nauka?

Šta kaže nauka

Vitamin C je esencijalni vitamin, koji učestvuje u sintezi kolagena, kateholamina, peptidnih hormona, ali i metabolizmu lekova. Neophodan je za apsorpciju i skladištenje gvožđa. Kao efikasan antioksidant, vitamin C doprinosi smanjenju oksidativnih oštećenja biomelekula, čime se smanjuje se rizik od razvoja hroničnih bolesti.

Istraživanja pokazuju da vitamin C pomaže u borbi protiv određenih tipova kancera, kao i da doprinosi smanjenju bolova i malaksalosti kod pacijenata sa kancerom.

Pokazano je da vitamin C štiti neutrofile od reaktivnih kiseoničnh čestica koje nastaju tokom fagocitoze, da smanjuje endogeni oksidativni stres kod limfocita, kao i da smanjuje oštećenja limfocitne DNK izazvane H2O2.