imunin čaj

Čaj od gljive Ganoderma Lucidum

Čaj od gljive Ganoderma Lucidum je nezaobilazni deo tradicionalne kineske medicine, i kao takav prisutan je kod lečenja mnogih oboljenja.

Međutim, priprema preparata na tradicionalni način nosi sa sobom nekoliko problema. Tradicionalnom pripremom gube se mnoge aktivne supstance. Takođe, da bi se postigla zadovoljavajuća koncentracija aktivnih supstanci, čaj mora da se kuva najmanje jedan sat!

Da bismo zaobišli ove poteškoće i olakšali svojim korisnicima upotrebu čaja od ove gljive, razvili smo Imunin čaj!

Imunin čaj omogućava brzo spremanje za 5 minuta, kao kod običnih čajeva. Imunin čaj omogućava unošenje daleko više akivnih supstanca nego tradicionalno pripremljen čaj, a zadržava sve korisne efekte ovakvog čaja bez aditiva i veštačkih sastojaka.

Preliti vrelom vodom i sačekati 5 minuta, konzumirati kao običan čaj, po izboru zaslađen medom!

Gljiva Ganoderma Lucidum

  • podržava odbrambenu funkciju imunskog sistema
  • štiti od infekcija (virusa, prehlada, bakterija)
  • pomaže uz terapiju kod onkoloških pacijenata
  • pomaže kod alergija
  • pomaže kod autoimunskih oboljenja
  • pomaže regulaciji sna

Supstance iz gljive Ganoderma Lucidum imaju mnogobrojne efekte na ljudsko zdravlje. Može se reći da je G. Lucidum jedno od najpotentnijih prirodnih sredstava za jačanje i poboljšanje zdravlja. Supstance iz ove gljive prvenstveno deluju na imunski sistem, podržavaju njegove normalne funkcije, poboljšavaju ih i jačaju u slučaju odbrane od infekcija, dok ga u isto vreme normalizuju u slučaju alergija. Redovnim unošenjem supstanci iz G. Lucidum dajemo podršku imunskom sistemu u borbi protiv zaraza, kancera, alergija i upala. Kod ljudi obolelih od autoimunih oboljenja umiruje i stabiliše stanje.

Supstance iz G. Lucidum imaju poseban efekat na ljude zaražene virusom HIV usporavajući napredak virusa kroz telo.

Šta kaže nauka?

Šta kaže nauka

Studije su pokazale da polisaharidi iz Ganoderma Lucidum moduliraju imune funkcije in vitro i in vivo.
Imunomodulišući efekti koje pokazuju polisaharidi G. Lucidum su opsežni, uključujući funkcije antigen-prezentujuće ćelije, mononuklarni fagocitni sistem, humoralni imunitet i ćelijski imunitet. Komponente iz G. Lucidum su takođe pokazale uticaj na ekspresiju gena u monocitima, tipu belih krvnih zrnca, u vezi sa procesima inflamacije i imunskih odgovora i metabolizmu makromolekula.

Studije na pacijentima sa kancerom su pokazale da komponente iz G. Lucidum daju podršku imunskom sistemu da se izbori sa nekim vrstama raka tako što pojačavaju funkciju ćelija prirodnih ubica (NK ćelija) čija je primarna funkcija borba protiv ćelija tumora. Polisaharidi iz G. Lucidum takođe utiču na povećanje koncentracije interleukina 2 (iL2), interleukina 6 (iL6) i interferona (iNF) i smanjuju koncentraciju interleukina 1 (iL1), i faktora nekroze tumora (TNF). Ekstrakt G. Lucidum pokazuje inhibitorne efekte na oslobađanje histamina iz mastocita, čime doprinosi ublažavanju simptoma alergije.

Supstance iz G. Lucidum imaju posebne efekte na osobe zaražene virusom HiV. Ganoderiol i ganodermanontriol inhibiraju citopatični efekat HiV virusa i usporavanju njegov rast i napredak u telu.